Υποστήριξη Σχεδίαση Κατασκευή Τοποθέτηση - Όλα από μια πηγή!

Χαλυβας Corten

GMC3 by Mastrochristos

Το υλικό με το δικό του χαρακτήρα, ιδανικό για την Τέχνη και την Αρχιτεκτονική Ο χαρακτηρισμός COR-TEN προέρχεται από την πρώτη συλλαβή COR για αντοχή στην διάβρωση (CORrosion Resistance,) και την δεύτερη συλλαβή(TENsile strength) αντοχή σε εφελκυσμό. Πώς διαμορφώνεται αυτή η θαυμάσια ζωντανή πατίνα;

Ο χάλυβας CORTEN ή COR-TEN, ονομάζεται και ως «χάλυβας παντός καιρού». Στην επιφάνειά του σχηματίζεται, υπό την επίδραση των ατμοσφαιρικών συνθηκών, ένα προστατευτικό στρώμα το οποίο ανανεώνεται διαρκώς και προστατεύει το μέταλλο από την περαιτέρω διάβρωση. Ανάλογα με τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, η διαδικασία αυτή διαρκεί μέχρι και τρία χρόνια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με τεχνητή εναλλαγή από υγρούς σε στεγνούς κύκλους. Οι ανθεκτικές κατασκευές από Corten γοητεύουν με τις ελαφρώς ιριδίζουσες αποχρώσεις μεταξύ κόκκινου και του καφέ-μαύρου. Με τη ζεστασιά και την τραχύτητα του αποπνέει μία ανόθευτη φυσικότητα η οποία επικοινωνεί αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο. Υψηλής ποιότητας μεταλλικές εφαρμογές για την Αρχιτεκτονική και την Κηπουρική.

Το Corten είναι ένα πολύπλευρο και ευπροσάρμοστο υλικό. Λόγω της χαρακτηριστικής επιφανείας, της πατίνας του και της αντοχής στις καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιείται συχνά στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, σε υψηλής ποιότητας διακοσμήσεις, σε ιδιόμορφες κατασκευές κήπων και σε αντικείμενα τέχνης. Στην τέχνη, πείθει η ζωντάνια αυτού του υλικού. Πολλοί γλύπτες χρησιμοποιούν το υλικό για γλυπτά, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και γρήγορα σχηματίζουν μια ιδιαίτερη επιφανείας μέσω της οξείδωσης. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται το Corten όλο και περισσότερο για μεταλλικά αντικείμενα κήπου. Η χαρακτηριστική πατίνα αναπτύσσει μια δική της δυναμική και να αλλάξει συνεχώς εκ νέου την υφή και τα χρώματά της. Απομάκρυνση σαλιγκαριών με Corten. Περιοχές προστατευμένες με Corten αποτελούν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα σαλιγκάρια. Σε παρτέρια, κρεβάτια ή γλάστρες κατασκευασμένα από χάλυβα Corten δεν θα βρείτε ούτε ένα σαλιγκάρι. Το Corten περιέχει λιγότερο από 1% χαλκό. Αυτή η σχετικά μικρή ποσότητα είναι επαρκής για να αποτρέψει τα σαλιγκάρια να εισβάλουν. Η βλέννα του σαλιγκαριού οξειδώνει τον χαλκό στο Corten, και αυτό δημιουργεί μια ερεθιστική ουσία που το κάνει αμέσως να αναζητήσει την φυγή.